Priima Yrityslaskennan blogi
 • Etusivu
 • Blogi
 • Taloushallinnon ulkoistaminen – Miksi ulkoistaisin?

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

10.1.2020 11:47

Taloushallinnon ulkoistaminen – Miksi ulkoistaisin?

Taloushallinnon ulkoistaminen on harkinnassa usein joko yritystoimintaa perustettaessa tai siinä vaiheessa, kun yritys kohtaa haasteita tai kehittämistarpeita, joihin aiemmat toimintatavat tai resurssit eivät riitä. Yrityksen ydinliiketoiminta on vaarassa kärsiä, jos yrittäjä käyttää turhan paljon aikaa taloushallinnon kiemuroiden ratkomiseen itse yrittämisen sijasta.

Tänä päivänä varsinkin pk-yritykset ulkoistavat taloushallintonsa tai osia siitä tilitoimistojen hoidettavaksi. Ulkoistamisen avulla on mahdollista keskittyä täysillä omaan liiketoimintaan ja sen kehittämiseen.

Mitä tilitoimistolta voi taloushallinnon ulkoistamisessa odottaa?

 

Taloushallinnon ulkoistamisen hyödyt:

 • Toimivat taloushallinnon työkalut ja prosessit sekä ajantasainen talouden seuranta

  Aina oman taloushallintojärjestelmän hankkiminen ei ole yritykselle järkevin vaihtoehto. Yrittäjä hyötyy tilitoimiston käyttämistä järjestelmistä. Tilitoimisto tarjoaa asiakkailleen nykyaikaiset, sähköiset taloushallinnon järjestelmät. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa yrittäjälle talouden ajantasaisen seurannan sekä esimerkiksi ostolaskujen hyväksynnän tai myyntilaskutuksen samassa järjestelmässä, omalta päätelaitteelta.

Ulkoistettaessa yrittäjän ei myöskään tarvitse itse hakea tietoa ja vertailla ohjelmaratkaisuja tai huolehtia päivityksistä. Tilitoimisto huolehtii yrityksen tarpeita vastaavan järjestelmän käyttöönotosta ja ylläpidosta. Sähköinen ja digitaalinen taloushallinto ovat nykypäivää, ja niiden hyötyjä onkin pohdittu blogissamme jo aiemmin:

Blogi: Kannattaako digitaalinen taloushallinto?

Blogi: Sähköinen taloushallinto – Miksi, kenelle ja miten?

Mikäli yrityksellä on jo käytössään taloushallintoon liittyvät järjestelmät, löytyy nykyaikaisista tilitoimistoista paljon jo valmista ohjelmaosaamista. Motivoituneet kirjanpitäjät ovat halukkaita myös opettelemaan uusien järjestelmien käyttöä ja näin he pystyvät huolehtimaan asiakkaan taloushallintojärjestelmän käytöstä. Voit siis halutessasi tehdä kirjanpitäjästäsi taloushallintojärjestelmäsi pääkäyttäjän.

 

 • Loistava asiakaspalvelija ja luotettava neuvonantaja – Näitä asioita voit kirjanpitäjältäsi odottaa:

  Tilitoimistossa kirjanpitäjä tuntee yrityksen taloushallintoon ja verotukseen liittyvät asiat ja määräpäivät. Hän hallitsee taloushallinnon järjestelmät ja hoitaa ilmoituksen ajallaan. Hän myös pysyy puolestasi perillä taloushallintoon vaikuttavista lakiuudistuksista.

Kirjanpitäjän tehtävänä on myös kouluttautua ja ylläpitää osaamistaan puolestasi. Jatkuvan ja suunnitelmallisen kouluttautumisen ansiosta kirjanpitäjä ei ainoastaan päivitä omaa taloushallinto- ja järjestelmäosaamistaan, vaan osaa hyödyntää sitä asiakaspalvelussa sekä ajankäytön tehostamisessa.

Kirjanpitäjältäsi voit rohkeasti kysyä neuvoa yrityksesi taloushallinnon hoitamiseen liittyviin asioihin. Säännöllisten palavereiden avulla kirjanpitäjä ja yrittäjä tarttuvat yhdessä ajankohtaisiin asioihin sekä ennakoivat jo tulevaa.

Tilitoimisto tarjoaa myös järkevät ja toimivat varahenkilöjärjestelyt taloushallinnon hoitamiseen, jolloin esimerkiksi sairastumistapauksissa yrityksen taloushallinto ei ole koskaan yhden ihmisen varassa.

 

 • Yritysten tarpeiden mukaan räätälöidyt, joustavat palvelut

  Tilitoimiston kanssa taloushallinnon ulkoistaminen onnistuu joko osittain tai kokonaan – yrityksen tarpeista riippuen. Sopimukseen kirjattavat palvelut eivät ole kiveen hakattuja, vaan yrityksen liiketoiminnan muuttuessa myös taloushallinnon palveluja pystytään muokkaamaan yritystoiminnan muutosten mukana.

 

Mitä seuraavaksi?

Tutustu Priima Yrityslaskentaan alla olevien linkkien kautta.

Lue kirjanpitopalvelustamme

Meitä suosittelevat

Ota yhteyttä

Olisiko aiemmista blogeistamme myös apua?

 

Takaisin blogiin