Priima Yrityslaskennan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Ulkoistettu palkanlaskenta – mitä palkanlaskijalta voi odottaa?

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

7.11.2018 10:16

Ulkoistettu palkanlaskenta – mitä palkanlaskijalta voi odottaa?

Tilitoimistossa palkanlaskijan työnä on hoitaa asiakasyritysten palkanlaskentaa, viranomaisilmoituksia, HR-tehtäviä, palkanlaskennan aloittamisen käyttöönottoja, asiakasyhteistyön kehittämistä ja palkanlaskentajärjestelmien ylläpito- ja kehitystöitä. Näitä asioita ulkoistettu palkanlaskenta pitää sisällään.

Palkanlaskijan on siis hallittava sekä toimisto-ohjelmien että palkanlaskentaohjelmien käyttö sekä osattava soveltaa palkkoihin liittyvää keskeistä työlainsäädäntöä ja omissa asiakasyrityksissä noudatettavia työehtosopimuksia. Osaa asiakkaista palvellaan myös muulla kuin suomen kielellä, joten palkanlaskijalta edellytetään hyvää kielitaitoa.

Muun muassa ohjelmien teknisten päivitysten sekä lakien ja asetusten muuttumisen takia jatkuva kouluttautuminen on erityisen tärkeää palkanlaskijoille. Koulutusta tarvitaan siis niin teknisen taidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen, lain ja asetusten vaatimiin asioihin kuin myös asiakaspalvelun ja oman ajankäytön tehostamiseen.

 

Mistä tiedät tämän hetkisen palkanlaskentasi tason?

Jotta voit tietää yrityksesi palkanlaskennan tämän hetkisen tason, on sinun hyvä kysyä itseltäsi muutamia kysymyksiä:

  • Toimiihan sinun yrityksesi palkanlaskenta niin kuin pitääkin?
  • Onko ohjelmistoissa viimeisimmät päivitykset ja ohjelmasta osataan ottaa kaikki mahdollinen hyöty irti?
  • Onko palkanlaskijasi perillä työehtosopimukseen tulleista muutoksista? Päivittääkö hän osaamistaan?
  • Ovatko varahenkilöjärjestelyt turvalliset? 
  • Onko ulkoistettu palkanlaskenta kustannustehokas ratkaisu?

Mikäli näin ei ole, työnantajan kannalta turhaa työaikaa kuluu esimerkiksi palkkatapahtumien käsin kirjaamiseen, vaikka se voisi hoitua ohjelmallisesti nopeamminkin. Aikaa saattaa mennä myös virheiden korjaamiseen, ja pahimmassa tapauksessa palkkoja voidaan joutua oikaisemaan vuosikausien ajalta, jos palkanlaskenta ei olekaan mennyt kaikkien lakien ja TES-asetusten mukaan.

 

Ulkoistettu palkanlaskenta luotettavissa käsissä

Jos palkanlaskijan osaaminen on ajantasalla. palkat hoidetaan ajallaan ja oikein. Palkanlaskentapalvelu on nopeaa, asiantuntevaa ja palkanlaskija tietää ja ennakoi tulevien muutosten vaikutukset palkanlaskentaan.

Jos olet pohtimassa palkkahallinnon ulkoistamista, huomioi tilitoimiston valinnassa myös se, että tilitoimisto ylläpitää henkilöstön osaamista koulutuksin.

 

Palkanlaskijan on ylläpidettävä osaamistaan

Tilitoimistossamme, Priima Yrityslaskennassa, palkanlaskijoiden kouluttamiseen halutaan panostaa. Tämän blogin kirjoittamishetkellä kouluttautumisaiheena ovat olleet esimerkiksi vuoden 2019 alusta käyttöönotettava tulorekisteri (KATRE).  Koulutuksia on käyty niin viranomaispuolella yleisellä tasolla kuin ohjelmistotalojen palkkaohjelmakohtaisissa koulutuksissa.

Aiemmin keväällä perehdyimme laajasti myös talon sisäisten koulutusten kautta EU:n tietosuojauudistukseen, GDPR:ään. Jatkuvaa kouluttautumista vaativat myös uudet työehtosopimukset ja niiden muuttuvat sisällöt.

Vaikka yritys olisi ulkoistanut pelkästään palkanlaskennan meille, usein meiltä kuitenkin kysytään asioita myös HR-puoleen liittyen. Tämän takia myös henkilöstöhallinnon täsmäkoulutukset esimerkiksi luontoisetujen käsittelyyn, työsuhteeseen, työsopimuksiin, lomautuksiin ja poissaoloihin liittyen ovat omiaan lisäämään ammattitaitoa myös HR-puolella.

 

Tilitoimiston yrityskulttuuri vaikuttaa palkanlaskijan osaamiseen

Konsernimme arvot ovat JALOT:

Jatkuva uudistuminen
Avoimuus
Luottamus
Osaaminen ja motivaatio
Tuloksellisuus

Jatkuvan uudistumisen pohjana on kouluttautuminen. Hyvä tilitoimisto kouluttaa henkilöstöään ja uusimman tiedon hyödyntäminen palvelee sekä asiakkaita että henkilökunnan kehittymistä ja tätä kautta myös motivaatiota. Osaamisen myötä kasvaa luottamus omaan työhön ja tietysti myös asiakkaiden luottamus meidän työhön. Priima Yrityslaskenta kouluttaa henkilöstöään ja näin mahdollistaa ja kannustaa myös ulkoiseen koulutukseen.

 

Lisätietoja

 

Lataa maksuton webinaaritallenne: Tavoitteellista henkilöstöhallintoa, tuloksellista rekrytointia ja tehokasta palkanlaskentaa

AdobeStock_169532377Hallitse koko työsuhteen elinkaari! Tallenne on maksuton ja sen lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Lataa tästä

 

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös aiemmat blogimme:

 

Klikkaa ja lue lisää meistä:

Tutustu palkkapalveluumme Ota yhteyttä

Takaisin blogiin