Priima Yrityslaskennan blogi

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

15.10.2019 13:21

Ennakonpidätysten suorasiirrot vuonna 2020

Vaikka nyt eletään keskellä mitä kauneinta syksyä, on mm. verottaja julkaissut jo tulevan vuoden ohjeistuksia. Palkkahallinnon asiakkaiden ja työntekijöiden on hyvä tietää mahdollisista muutoksista ajoissa. Tällöin reagointiaikaa on riittävästi ja toimintatavat saadaan kuntoon ajoissa.

 

Verokortin suorasiirto

Verottajan uudella ohjeistuksella on saatu hieman enemmän aikaa verokorttien suorasiirtomenettelyn läpiviemiseen. Ennen verokorttien suorasiirtopyynnöt tuli lähettää verottajalle sähköisessä muodossa, seuraavan vuoden tammikuun viimeiseen päivään mennessä. Nyt vuoden 2020 verokorttien suorasiirtopyynnöt tulee toimittaa 14.2.2020 mennessä. Lisäaikaa on saatu noin kaksi viikkoa, mikä on hieno asia!

Verokortit tulevat kuitenkin voimaan 1.2.2019. Lisäaika on hyväksi niille, joiden palkka maksetaan vasta kuukauden lopussa. Verokorttien suorasiirtopyyntö on mahdollista tehdä vain kerran vuodessa.

Suorasiirrot on toimitettava vero.fi/tyvi tai ilmoitin.fi palvelujen kautta. Työnantajan vastuulla on tehdä suorasiirtopyynnöt niin aikaisin, että palkanlaskennassa ehditään tarkistaa vastaukset. Jos palkansaajan verotietoa ei ole syystä tai toisesta tullut, ehditään myös reagoida ja pyytää muutosverokortti palkansaajalta. Yleisin syy verotietojen puuttumiseen on se, että palkansaajalle ei ole laskettu sen tulolajin verokorttia, jota on suorasiirrossa pyydetty. Tällöin palkansaajan on esimerkiksi OmaVerossa lasketettava uusi verokortti. 

 

Eläkkeensaajan verokortin suorasiirrot

Niille työnantajille, jotka maksavat eläkkeitä, on erikseen annettu eläkkeensaajan verokortin suorasiirrolle oma aikansa, joka on huomattavasti aikaisempi kuin palkansaajan verokortin suorasiirron pyyntöaika.

Eläkkeensaajille haettava ennakonpidätysten suorasiirtopyyntö on lähetettävä verottajalle jo 8.11.2019 menneessä. Tämä päivämäärä on hyvä laittaa kalenteriin punaiselle, kuten allekirjoittanut juuri nyt tekee, unohduksesta oppineena 😊

 

Olisiko aiemmista blogeistamme apua?

 

Takaisin blogiin