Priima Yrityslaskennan blogi
 • Etusivu
 • Blogi
 • Tekes Innovaatiosetelin tarkoitus on tukea pk-yrityksiä

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

6.3.2017 13:30

Tekes Innovaatiosetelin tarkoitus on tukea pk-yrityksiä

Priima Yrityslaskenta on Tekesin hyväksymä palveluntarjoaja innovaatioseteli-rahoituksessa. Innovaatioseteli on pk-yrityksille suunnattu ja sen arvo on 5000 euroa. Setelin saaja voi ostaa innovaatiotoimintaan liittyviä asiantuntijapalveluita valitsemaltaan palveluntarjoajalta. 

 

Osta setelillä uutta osaamista käyttöösi

Innovaatioseteli on yksi hallituksen julkistamista yrittäjyyspaketin toimenpiteistä. Yrittäjyyspaketin tavoitteena on tukea eri kehitysvaiheessa olevia yrityksiä, parantaa niiden toimintaedellytyksiä ja poistaa yrittämisen esteitä. Innovaatioseteli on suunnattu pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää tuotteitaan, palveluitaan tai prosessejaan – tai hankkia uutta, innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

 

Innovaatioseteli toteutetaan Tekesin kokeiluna, joten pidä kiirettä

Kaksivuotinen innovaatioseteli kokeiluhanke toteutetaan Tekesin johdolla. Tekesin kokeiluhankkeen kanssa samanaikaisesti toteutetaan erillinen innovaatiosetelin kokeilu Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean vetovastuulla. Kokeilun aikana Tekes kerää kokemuksia. Lopulliset innovaatiosetelin aikaansaamat tulokset arvioidaan syksyllä 2018. Silloin mietitään myös tukimuodon tulevaisuutta. Kokeiluhankkeiden odotetaan tuovan näkemyksiä tukivälineistä, joita voidaan tulevaisuudessa hyödyntää yritysten kehittämiseksi.
Heinäkuussa 2016 Porin SuomiAreenassa ministeri Rehn jakoi ensimmäiset innovaatiosetelit Creative Business Cupin voittajayrityksille. *Pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitetulla innovaatiosetelillä on ollut kova suosio. Hakemuksia on tullut noin 2 700 kappaletta, Tekesin tuotepäällikkö ja innovaatiosetelitiimin vetäjä Risto Lustila kertoo.

 

Innovaatiosetelin kriteereitä uudistettiin

Vuoden 2017 hakukriteereitä on muutettu kansainväistä kasvua ja kehitystä painottavaan suuntaan. Muutamia asioita on syytä tarkistaa, ennen kuin hakee tukea.
 • Tuotteella tai palvelulla on kansainvälistä potentiaalia
 • Tuotteen tai palvelun kehittämiseksi on suunnitelma
 • Yritys täyttää Tekesin pk-yrityksen kriteerit (henkilöstömäärä alle 250, liikevaihto alle 50 miljoonaa euroa tai tase alle 43 miljoonaa euroa)
 • Yritys kuuluu ennakonperintärekisteriin, eikä sillä ole verovelkaa tai verotilin alijäämää
 • Yrityksen luottoluokitus on vähintään A+
 • Yrityksellä on kansainvälistymiseen liittyviä suunnitelmia
 • Yrityksen de minimis -rahoituskiintiö ei ylity, eikä yritykselle tai samaan konserniin kuuluvalle yritykselle ole myönnetty Tekesin rahoitusta kuluvana tai edellisenä vuonna
 • Toimialalle voidaan myöntää de minimis -rahoitusta (ulkopuolelle jäävät maatalouden alkutuotanto, kalastus ja vesiviljely)

Lue tarkempi innovaatiosetelin kuvaus ja ehdot osoitteesta www.tekes.fi/innovaatioseteli

Me Priima Yrityslaskennassa olemme valmiit auttamaan monenlaisissa hankkeissa.
Tutustu tästä miten toimimme yritysten kumppanina ja neuvonantajana.

Ota yhteyttä keskustellaan lisää!

Erja Rautiala puh. 0500542449, erja.rautiala@priimalaskenta.fi
Riitta Jaskari puh. 0408435541, riitta.jaskari@priimalaskenta.fi
www.priimalaskenta.fi

Lähde: *Kaleva 8.2.2017

 

Takaisin blogiin