Priima Yrityslaskennan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Palkkahallinnon asiantuntija Virpi viihtyy raporttien ja ihmisten parissa - talossa jo 17 vuotta!

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

29.4.2024 12:09

Palkkahallinnon asiantuntija Virpi viihtyy raporttien ja ihmisten parissa - talossa jo 17 vuotta!

 

 

Kuka Virpi on ja mitä hän Priimalla tekee?


Olen Virpi Kaunismäki ja toimin Priima Yrityslaskennassa palkkahallinnon asiantuntijana. Arkeni koostuu ennen kaikkea nimettyjen asiakkaiden palkka-asioiden hallinnoinnista. Suurin osa päivistä kuluu palkanlaskennan, sekä palkkaraportoinnin ja -neuvonnan parissa. Teen myös laajaa yhteistyötä erilaisten viranomaisten ja sidosryhmien, kuten esimerkiksi Kelan ja työttömyyskassojen kanssa. Asiakkuuteni sijoittuvat ympäri suomen, aina Lapista Etelä-Suomeen saakka. Asiakkaat ovat erilaisia ja erikokoisia organisaatioita, joiden erilaiset tarpeet tuovat tehtäviin mielekästä vaihtelua.

Olen työskennellyt Rauhalan konsernissa jo vuodesta 2007 lähtien, siirryin konsernin sisällä Priimaan vuonna 2014, kun siitä tuli Rauhala Yhtiöiden tytäryhtiö.

 

Millaista polkua pitkin päädyit Priimalle?

 

Olen oppinut mieluiten kokemuksen ja käytännön kautta. Tällä tavalla päädyin myös työskentelemään taloushallinnon ja sittemmin palkkahallinnon parissa.

Ennen palkka- ja taloushallinnon tehtäviin siirtymistä tein pitkään töitä Etelä-Suomessa radioasemilla mediasuunnittelijana, työ sisälsi kampanjasuunnittelua ja mainoskatkojen rakentamista. Myöhemmin työskentelin radioasemilla toimistopäällikön tehtävissä, laaja-alainen työ sisälsi esimerkiksi erilaisia HR-tehtäviä ja taloustilanteen raportointia. Tämän lisäksi huolehdin myös päivittäisestä rahaliikenteestä ja tein kirjanpidon avustavia tehtäviä. Vaikka työympäristö olikin täysin erilainen kuin nykyään, huomaan näiden tehtävien antaneen paljon sellaista osaamista, jota olen pystynyt hyödyntämään myös nykyisessä työssäni.

Muutettuani Etelä-Pohjanmaalle tein ensin töitä kaupan alalla ostoreskontrassa. Vuonna 2007 jätin avoimen hakemuksen Rauhala Yhtiöille, mihin päädyinkin sovellusasiantuntijaksi. Sovellusasiantuntijana tein töitä Sonet- ja Status-ohjelmien kanssa, kouluttaen ja neuvoen asiakkaita niiden käytössä. Ohjelmistojen kanssa työskentely ei kuitenkaan tuntunut minulle omalta, halusin tehdä ihmisläheisempää työtä.

Etsiessäni ominta alaani kerroin töissä olevani kiinnostunut asiakastyöstä kirjanpidon ja palkanlaskennan parissa, myöhemmin sainkin siirron Rauhalan laskentapalveluyksikköön. Aluksi tein töitä sekä palkkahallinnon, että kirjanpidon parissa, huomasin kuitenkin kiinnostukseni ja osaamiseni keskittyvän erityisesti palkkahallintoon, minkä parissa olenkin pääasiallisesti työskennellyt nyt 14 vuoden ajan. Siirryin Priimaan vuonna 2014, sen siirryttyä yritysoston myötä Rauhalan tytäryhtiöksi.

 

Mikä on ydinosaamistasi? Entä parasta omassa työssäsi?

 

Käytän työssäni lukuisia eri palkkahallinnon ohjelmia. Vaikka aiemmin totesinkin, että ohjelmistojen ympärillä työskentely ei tuntunut minulle omalta, olen huomannut sen olevan itselleni vahvuus, mistä on ollut työssäni paljon hyötyä. Minua on kuvailtu myös nopeaksi, mutta tarkaksi tekijäksi. Työssäni eduksi on myös erilaisten toimialojen ja työehtosopimusten ymmärrys. Olen asiakaspalveluhenkinen ihminen, ratkon ongelmatilanteita mielelläni siten, että asiaan löydetään sellainen ratkaisu, että kaikki voivat jatkaa tyytyväisenä eteenpäin.

Parasta työssäni on ehdottomasti yhteistyö asiakkaiden kanssa. Vaikka suuri osa työpäivistä kuluukin lukujen ja laskelmien kanssa, on työ loppujen lopuksi asiakaspalvelutyötä. Pulmien ja ongelmien ratkominen, sekä asioiden kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa tekevät päivistä erilaisia. Tykkään toimia asiantuntijana ihmisten kanssa.

 

Priima työyhteisönä

 

Priimassa, kuten koko Rauhalan konsernissa tunnelma on lämmin ja ystävällinen. Töihin on mukava tulla ja uudetkin ihmiset tuntevat olonsa takuulla tervetulleiksi.
Sama tunne on jatkunut vuodesta toiseen. Olen saanut työn kautta myös paljon hyviä ystäviä, myös vapaa-ajalle.

Onnistumisista töissä iloitaan yhdessä, koko konsernilla. Työvuosiini täällä on mahtunut paljon muutoksia. Asia joka ei ole muuttunut mihinkään, on meidän loistava tiimihenki, joka näkyy niin toimiston arjessa, kuin työporukan virkistysreissuilla.

 

Entä vapaa-aika, mitä tykkäät tehdä töiden ulkopuolella?

 

Vapaa-aika kuluu ennen kaikkea perheen parissa, muun muassa lasten harrastustoiminnassa ja -kuskailussa. Pidän itseni aktiivisena lenkkeillen, aina kuin sille vain on aikaa. Iltaisin viihdyn rikossarjojen parissa. Myös musiikki- ja visailuohjelmat ovat minulle mieluista ajanvietettä.

 

Sitä sun tätä -osio

 

Eniten käyttämäni emojit:

😊😂❤️

 

Sarjakuva- tai piirroshahmo, joka kuvastaa parhaiten minua:

Minni Hiiri

 

Mieluisimmat työtehtävät:

  • palkkaraporttien laadinta
  • live-asiakastapaamiset

Kollegoiden suusta:

Virpi on rautainen palkkahalinnon asiantuntija, jolla on aktiivinen ote asiakaspalveluun. Hän ottaa innokkaasti vastaan uusia haasteita.

”Tiimipelaaja, joka on aina valmis auttamaan muita."

"Virpi on vahva ammattilainen, monien eri toimialojen - sekä työehtosopimusten osaaja."

"Iloinen ja aina valmis auttamaan, sekä oppimaan uutta."

"Virpillä on tosi vahvaa ohjelmisto-osaamista, käyttää sujuvasti todella monia eri palkkaohjelmia."

 

Takaisin blogiin