Priima Yrityslaskennan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Luottamus työyhteisössä ja asiakassuhteissa toimii myyntijohtajamme Minnan kivijalkana

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

7.6.2024 10:47

Luottamus työyhteisössä ja asiakassuhteissa toimii myyntijohtajamme Minnan kivijalkana

 

Minna esittely (1)

 

Kuka Minna on ja mitä hän Priimalla tekee?


Olen Minna Mård ja toimin Priima Yrityslaskennan myyntijohtajana. Vastaan Priiman koko myynnistä, suurin osa työpäivistäni kuluu asiakkaiden ja asiakkuuksien parissa. Myynnin työtehtävät sisältävät kaiken asiakaskartoituksista tarjouksien laatimiseen, läpikäyntiin ja taustatutkimukseen. Mikäli käy niin iloisesti, että tarjous johtaa asiakkuuteen, on seuraavana vuorossa sopimuksien laatiminen. Sopimuksien laatimisen jälkeen asiakkaat siirtyvät meidän mahtavien tekijöiden ja asiantuntijoiden hellään huomaan.

Sopimuksien laatimisen jälkeen olen jatkossakin mukana asiakassuhteiden hoitamisessa, esimerkiksi sopimusasioissa ja asiakkaiden muuttuvien tarpeiden palvelemisessa. Vaikka pääpaino työssäni onkin asiakkaissa, on myös sisäinen työskentely isossa osassa arkeani. Osallistun aktiivisesti markkinointiin yhteistyössä johtomme ja hallintomme kanssa, lisäksi johtoryhmätyöskentely on osa arkeani. Teen laajaa yhteistyötä eri yhteistyökumppanien ja sidosryhmien kanssa.

 

Millaista polkua pitkin päädyit Priimalle?

 

Historiani myynnin parissa on jo pitkä, joskin ennen uraani täällä toimin hyvin erilaisessa ympäristössä, kuluttajamyynnissä. Ennen Priimalle tuloani toimin myymäläpäällikön tehtävissä erilaisissa ketjukonsepteissa. Esihenkilöroolissa palkkahallinto ja HR-tehtävät tulivat minulle tutuiksi.

Päädyin Priimalle rekrykoulutuksen kautta noin yhdeksän vuotta sitten, keväällä 2015. Ensimmäisen kesän toimin kaupallisena tuottajana, tehden esimerkiksi markkinoinnin sähköpostilistoja ja palkanlaskentaa Opettelin ymmärtämään tiedonkulkua eri ohjelmien välillä ja tilitoimiston omia prosesseja. Saman vuoden syksynä siirryin tekemään Priimaan myyntiä.

Varsinainen myyntityö ei ole muuttunut mihinkään, se on vain monikanavaistunut. Taustatyön tekeminen ja asiakkaan ohjelmistoympäristöjen ymmärtäminen on tänä päivänä merkittävässä roolissa. Myös markkinointi on muuttunut valtavasti, toimintaympäristön digitalisoituessa.

Koen onnistuneeni myyntityössäni hyvin, sillä olen saanut vuosien aikana pikkuhiljaa lisää vastuuta. Aloitin 2015 palvelumyyjänä, siirryin myyntipäälliköksi 2020, viimeisimpänä aloin toimimaan myyntijohtajana vuonna 2023.

 

Mikä on ydinosaamistasi? Entä parasta omassa työssäsi?

 

Tärkein vahvuuteni on asiakaskohtaamisissa, jotka ovat paras asia työssäni. Asiakkaan kuunteleminen, tarpeiden ymmärtäminen ja niihin vastaaminen on minulle tärkeää. Myyntityö on asiakaspalvelua, pyrin rakentamaan pitkäaikaisia ja luottamuksellisia suhteita asiakkaisiin. Myyntityöni perustuu ennen kaikkea siihen, että luotan ja arvostan meidän tekijöiden osaamista suunnattomasti. Myyminen on helppoa, kun meillä on kivijalkana näin asiantuntevaa porukkaa. Voin mennä takuuseen siitä, että asiat hoituvat myös meidän puolelta sovitusti.

Hienoa työssäni on myös se, että saan oppia ja omaksua uutta, osallistua laajasti eri asioihin ja koen, että minulla on mahdollisuus vaikuttaa työhöni. Olen iloinen, että olen saanut alusta lähtien osallistua esimerkiksi markkinointiimme. Viimeisimpänä uutena asiana Priiman ja konsernin johtoryhmätyöskentely on ollut minulle asia, jota arvostan suuresti. On myös tärkeää, että Priimalla on mahdollistettu jatkuva oppiminen kouluttautumisena työn ohessa.

 

Priima työyhteisönä

 

Jo ensimmäisestä työpäivästäni lähtien on ollut tunne, että olen kotona. Olen huomannut, että tämä asia ei onneksi ole muuttunut mihinkään, vaikka aikaa on kulunut jo melkein 10 vuotta. Emme ole sisäänpäin lämpiävää porukkaa, hyvien tyyppien kanssa on helppo tuntea kuuluvansa joukkoon.

Oli asia mikä hyvänsä, kenelle tahansa, meillä ei tarvitse ikinä miettiä "voinko kysyä?". 

Meillä on mahtava työ- ja organisaatiokulttuuri. Omaan yrittäjämäisen ajattelutavan, koen arvomme ja perheyrityksessä toimimisen osana itseäni. Yksi perhe minulta löytyy kotoa, töistä toinen. Olen ollut mukana monessa työyhteisössä, mutta tämän olen kokenut ainutkertaisen hienona.

 

Hyviä muistoja ja kokemuksia Priimalta

 

Kaikki yhteiset tapahtumat, kuten koko konsernin Rauhala-päivät tai pikkujoulut ovat yksi asia, mistä on kertynyt läjäpäin hauskoja kokemuksia ja muistoja.

Lähtiessäni Priimalla ensimmäiselle asiakastapaamiselleni vuonna 2015, törmäsin toimiston pihamaalla kävellen liikennemerkkiin. Sain melkoisen tällin, mutta vahinkoa ei tapahtunut. Ehkä tuo tälli toi onnea, tapaaminen nimittäin johti kauppoihin!

Muistelen lämmöllä edesmennyttä kollegaamme Kirsiä, jolla oli tapana luoda kannustavaa ilmapiiriä. Aina kun joku sai kaupan, soitettiin toimistolla kelloja ja lyötiin ylävitosia - riemuittiin onnistumisista yhdessä.

Koen arvokkaaksi sen, että olen saanut myös konsernimme johtoportaasta - niin entisiltä kuin nykyisiltä, sekä Hakanpään yrittäjäperheen jäseniltä valtavasti tukea ja kannustusta - luotto on kova, puolin ja toisin.

 

Entä vapaa-aika, mitä tykkäät tehdä töiden ulkopuolella?

 

Vapaa-ajallani viihdyn pääasiassa kotona, vietän mielelläni paljon aikaa lastenlapseni ja lasten kanssa. Rakastan puutarhatöitä ja kädentaitojen harjoittamista yleisesti. Myös lukeminen, piirtäminen ja kirjoittaminen. Omakotitalossa asustaessa puuhaa riittää.

 

Sitä sun tätä -osio

 

Eniten käyttämäni emojit:

AdobeStock_461512195Itkunaurunauru

 

Sarjakuva- tai piirroshahmo, joka kuvastaa parhaiten minua:

Betty Boop

 

Mieluisimmat työtehtävät:

  • Tarjouksen tekeminen ja taustatietojen kartoitus
  • Asiakastapaamiset, oli ne sitten livenä tai etänä

Kollegoiden suusta:

"Minna on rautainen ammattilainen ja moniosaaja, helposti lähestyttävä ja aina auttamassa, oli asia mikä tahansa!"

"On rikkaus, kun on Minnan kaltainen työkaveri, jonka kanssa voi pallotella ja heittää ajatuksia, asiasta kuin asiasta"

"Uskomattoman laaja osaaminen taloushallinnon prosesseista ja käytänteistä. Mukava, rauhallinen ja asiansa todella hyvin osaava ammattilainen."

"Minna on tehokas, täsmällinen, kuunteleva, iloinen ja avulias - todellinen ammattilainen ja ihana työkaveri."

 

 

Takaisin blogiin