Priima Yrityslaskennan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Pian kymmenen vuotta Priimassa viihtyneelle taloushallinnon asiantuntija Marille tärkeintä on hänen asiakkaidensa paremmat yöunet

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

3.10.2023 11:35

Pian kymmenen vuotta Priimassa viihtyneelle taloushallinnon asiantuntija Marille tärkeintä on hänen asiakkaidensa paremmat yöunet

 

Faktaboxi_Mari

 

Kerro itsestäsi ja tehtävästäsi Priimalla

 

Olen Mari Nylund ja toimin Priimassa taloushallinnon asiantuntijana / controllerina. Työtehtäviini kuuluu monipuolisesti taloushallinnon tehtäviä, kuten kirjanpito, tilinpäätökset, osto- ja myyntireskontra, viranomaisraportointi sekä konsernilaskenta. Työhöni kuuluu paljon myös asiakkaiden neuvontaa ja erilaiset kysymykset ja selvittelytyöt tekevät työpäivistä monipuolisia ja erilaisia. Asiakkaina minulla on pääasiassa osakeyhtiöitä. Teen paljon töitä erilaisilla ohjelmistoilla, joka tuo myös monipuolisuutta työhön. Kaikki asiakkuuteni ovat sähköisiä asiakkaita, joka mahdollistaa hyvin etätyön.

Alkujaan tuotteistin Priimaan controllerpalveluita, joista on tullut nykyään osa kirjanpitopalveluita. Controller tuottaa raportteja, tekee talouslukujen analysointia sekä tunnuslukujen laskentaa.

Olen aloittanut Priimassa joulukuussa 2013.

 

Millaista polkua pitkin päädyit Priimalle?

 

Aloitin työurani leipomoalalta. Työt alkoivat opiskeluaikana, valmistumiseni oli tällöin gradua vaille valmiina. Leipomoon tarvittiin nopeasti taloushallinnon ihminen töihin ja aloitin heti seuraavana päivänä tehtävät yrityksessä. Tein taloushallinnon assistentin töitä sekä muita toimistotöitä. Loppujen lopuksi työskentelin yrityksessä parisen vuotta, vaikka alkujaan pestin piti olla noin kuukauden mittainen.

Tämän jälkeen siirryin konepajateollisuuteen Pirkanmaalle pääkirjanpitäjäksi, jossa työskentelin kymmenisen vuotta. Lasten ollessa vielä pieniä perheemme päätti paluu muuttaa takaisin kotiseudulle Pohjanmaalle ja päädyin Vaasaan töihin metalliteollisuuteen vastaaviin töihin. Muutimme tällöin Pirkanmaalta Lapualle. Muutaman vuoden jälkeen tästä aloin etsiä työpaikkaa lähempää ja päädyin Priimaan töihin. Priimassa oli tällöin avoin paikka haussa. Avoin paikka kiinnitti huomioni, koska työn kuva oli mielenkiintoinen ja etätyömahdollisuudet olivat myös hyvät.

 

Mikä on ydinosaamistasi? Entä parasta omassa työssäsi?

 

Parasta omassa työssäni on se, että pystyn auttamaan ja neuvomaan erilaisissa taloushallinnon kysymyksissä asiakkaita. On myös aivan mahtavaa työkavereiden kanssa yhdessä pohtia kysymyksiä ja ratkoa tilanteita. Asiakkailta saatu positiivinen palaute, tuottaa hedelmää ja asiakkaat saavat paremmat yöunet. Minulle on tärkeää, että pystyn olemaan se, keneltä voi kysyä eikä asiakkaiden tarvitse itse lähteä selvittämään asioita.

Ydinosaamistani on vahva työvuosien tuoma osaaminen eri yritysmuotojen kirjanpidosta ja tilinpäätöksistä, kirjanpito- ja verolakien tuntemus ja tulkitseminen. Minulla on myös monipuolinen ohjelmisto osaaminen. Priimassa on mahtavaa, että saamme opiskella ja kehittää itseämme jatkuvasti työssä. Tällä hetkellä minulla on menossa yritysverotuksen käytännönläheinen erikoistumisohjelma. Koulutuksessa perehdytään syvemmin verosuunnitteluun käytännössä. Koulutuksen myötä osaan paremmin neuvoa asiakkaita veroasioissa.

 

 

Miten kuvailisit Priiman työyhteisöä?

 

Priima ja koko konsernin porukka on tosi huippua, kaikki ovat valmiita auttamaan toisia ja yhdessä vietettyjen hetkien jälkeen on hyvä ja positiivinen fiilis. Jos jokin työasia on kiperämpi juttu, käydään se yhdessä läpi, ei olla yksin, työkaverilta saa tukea. Priima on kasvanut paljon, ja olemme saaneet hyviä huipputekijöitä porukkaan. Vaikka muutoksia ja kasvua on ollut, on saatu pidettyä tiimihenkeä hienosti yllä. Tullaan tiimissä hyvin toistemme kanssa toimeen. Vaikka en usein käy toimistolla, aina otetaan lämpöisesti vastaan ja toimistolle on kiva tulla. Liiketoimintajohtajan vaihtuessa kolmannen sukupolven omistaja, Jonna on myös saanut omalla olemuksellaan pidettyä luottavaisen fiiliksen meissä. On tunne, että Priimalla on loistava tulevaisuus edessä. Myös oman työn osalta on luottavainen olo.

 

 

Mitä on jäänyt erityisen hyvänä muistona mieleen ajaltasi Priimassa?

 

Parhaita muistoja ovat kaikki yhdessä vietetyt hetket työyhteisön kanssa. Viimeisin muisto liittyy Priiman Tallinnan reissuun. Reissussa koimme Tallinnan vanhan kaupungin joulumarkkinat, nautittiin hyvää ruokaa, ei ollut kiirettä. Reissu kesti kaksi yötä, joten ehdittiin hyvin rentoutumaan ja olemaan yhdessä. Naurua oli paljon, tuliaisina joululahjojen lisäksi oli kipeät naurulihakset. Myös kaikki konsernin naistenillat ja vapaalla tutustuminen ovat olleet mukavia hetkiä.

 

Entä vapaa-aika, mitä tykkäät tehdä töiden ulkopuolella?

 

Tykkään liikkua paljon ja monipuolisesti. Talvella etenkin hiihto on lähellä sydäntä. Pyöräily on nyt tullut uutena harrastuksena mukaan vapaa-aikaan. Minulle on tärkeää ulkona oleminen ja liikkuminen. Perheellämme on myös mökki, jossa pääsee uimaan ja kajakoimaan. Lapset harrastavat, toinen ampumahiihtoa ympäri vuoden ja toinen jousiammuntaa. Lasten kautta erilaiset kisareissut ovat tulleet mukaan. Omakotitalon puutarha, varsinkin keväisin innostaa myös puutarhatöihin. On mukavaa viljellä omaa satoa, kuten juureksia, pensasmustikkaa ja omenoita. Perheessämme on myös kani ja akvaario.

 

Sitä sun tätä -osio

 

Eniten käyttämäni emoji:

Sieppaa

 

Sarjakuva- tai piiroshahmo, joka kuvastaa parhaiten minua:

Ryhmä Haun Halti 

 

TOP 3 mieluisimmat työtehtävät:

  • kirjanpidon tehtävät
  • asiakasneuvonta
  • selvittelytyö

 

Kollegoiden suusta:

”Mari on loistava apu auttamaan palkanlaskentaa kirjanpitäjän näkökulmasta. Aurinkoinen persoona.”

 

”-Kadehdittavan rauhallinen

-Täsmällinen

-Osaava ja opastava

-Huumorintajuinen

-Ihana työkaveri ja luotettava ystävä 😊”

 

”Sydämellinen työkaveri ja vahva osaaja”

 

”Mari on iloinen, huumorintajuinen rautainen ammattilainen”

 

Takaisin blogiin