Priima Yrityslaskennan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Palkkahallinnon asiantuntija Kaisa on viihtynyt talossa jo 11 vuotta – ”Meidän porukka on minulle omainlaisensa perhe”

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

13.6.2023 14:40

Palkkahallinnon asiantuntija Kaisa on viihtynyt talossa jo 11 vuotta – ”Meidän porukka on minulle omainlaisensa perhe”

 

Nimi Kaisa Leikkainen Työtehtävä Palkkahallinnon asiantuntija Koulutus Liiketalouden tradenomi Paikkakunta Ilmajoki Aloittanut Priimalla 2012

 

Kerro itsestäsi ja tehtävästäsi Priimalla

 

Olen Leikkaisen Kaisa ja toimin Priimassa palkkahallinnon asiantuntijana. Olen aloittanut Priimassa vuonna 2012, toukokuussa tänä vuonna tuli työvuosia priimassa 11 vuotta täyteen. Alkuun tein palkkahallinnon asiantuntijan tehtäviä ja pikkuhiljaa tehtävänkuvani laajeni myös ostoreskontran- ja myyntireskontran hoitoon sekä hieman myöhemmin myös kirjanpidon tehtäviin. Jonkin ajan kuluttua kuitenkin huomasin, että molempien tehtävien hoitoon (talous- ja palkkahallinto) tarvittavan osaamisen ylläpitämiseen ei riitä aika eikä resurssit ja päädyin hoitamaan vain palkkahallinnon asiantuntijan tehtäviä.

 

Millaista polkua pitkin päädyit Priimalle?

 

Aiemmin työskentelin kymmenisen vuotta kotipaikkakunnallani Ähtärissä veneteollisuudessa sekä vuoden verran metalliteollisuudessa Seinäjoella. Työnkuvaani Ähtärissä kuuluivat kaikki taloushallinnon tehtävät, palkka- ja henkilöstöhallinto, kirjanpito, reskontrat, varastokirjanpito ja puhelinvaihteen hoito. Metalliteollisuudessa tein palkkahallinnon tehtäviä.

Tämän jälkeen olen työllistynyt Priima Yrityslaskentaan. Priiman silloinen liiketoimintajohtaja bongasi juuri päivitetyn CV:ni TE-keskuksen kautta ja kutsui minut haastatteluun. Sain yhteydenottoja muualtakin ja kävin myös haastattelussa toisessa tilitoimistossa. Priima tuntui heti kuitenkin omalta ja parhaimmalta vaihtoehdolta. Kirjoitin työsopimuksen ja muutin Ähtäristä Seinäjoelle.

 

 

Mikä on ydinosaamistasi? Entä parasta omassa työssäsi?

 

Palkka- ja henkilöstöhallinto ja erilaisten työehtosopimusten tulkitseminen sekä monipuolinen ohjelmistohallinta ovat ydinosaamistani. Asioiden ratkaiseminen ja se, että pystyn auttamaan työkaveria työssä innostaa minua. Työssä parasta ovat asiakkaat, asiakkaiden työt, työkaverit sekä oman itsensä kehittäminen.

Helpotan asiakkaiden arkea lakiasioissa, työehtosopimusten tulkitsemisessa sekä palvelen suoraan asiakkaiden työntekijöitä, mikä keventää yritysten oman HR:n kuormitusta. Saan työntekijöiden kanssa käydyistä keskusteluista myös itse paljon, mukavaa vaihtelua etätyöpäiviin ja sosiaalisia kontakteja. Saatamme puhelun aikana jutella muutakin ja muistankin erään perjantain, kun yhden asiakasorganisaation työntekijän kanssa käyty keskustelu suorastaan pelasti perjantaini, puhelussa oli naurua ja hyväntuulisuutta, saatoimme myös piipahtaa juttelun lomassa Norjassa saakka.

 

Miten kuvailisit Priiman työyhteisöä?

 

Työyhteisössä parasta on hurtti huumorintaju kaikkien työkavereiden kanssa. Kaikki konsernin työkaverit ovat huippuja, aina saa apua kaikilta, niin tekniikalta kuin vaihteeltakin. Ja tietenkin omien lähikollegoiden kanssa ollaan paljon tekemisissä puolin ja toisin ja autetaan toisiamme. Työyhteisö on minulle myös omanlaisensa perhe. Onhan tämä ihan huippu työpaikka, 11 vuotta olen täällä viihtynyt, enkä päivääkään ole miettinyt, että haluaisin muualle töihin.

 

Mitä on jäänyt erityisen hyvänä muistona mieleen ajaltasi Priimassa?

 

Parhaat muistoni Priimassa liittyvät yhteisiin tilaisuuksiin ja pikkujouluihin. Erityisesti mieleeni on jäänyt eräät pikkujoulut Tampereella, jotka olivat 20-luvun murhamysteeri illalliset salakapakka teemalla. Olimme saaneet etukäteen iltaa varten roolimme ja heittäydyimme mysteeriin täysin asuja myöden. Lisäksi muistijäljen on jättänyt ensimmäisen syksyni kick off tapahtuma Hämeenlinnassa ja linnan holvi-illallinen. Kaikki yhteiset reissut ja tapahtumat ovat olleet ihan mahtavia koko porukalla.

 

Entä vapaa-aika, mitä tykkäät tehdä töiden ulkopuolella?

 

Kuusivuotias belgianpaimenkoira tervueren, nimeltään Welho vie suurimman osan vapaa-ajastani. Kolme kertaa päivässä lenkkeillään ja tämän lisäksi harrastetaan tokoa, PK jälkeä, näyttelyitä ja lammaspaimennusta. Kisataan myös kaikissa näissä lajeissa. Welho on monen maan valio ja parhaimpia saavutuksiamme on viimesyksyinen metsäjälkikisan ykköstulos. Tämän kautta Welhosta tuli suomen muotovalio. Koiraharrastuksen lisäksi vapaa-aikaani vietän rintamamiestaloni puutarhassa, lämmitän ulkosaunaa ja kutsun ystäviä kylään.

 

Sitä sun tätä -osio

 

Eniten käyttämäni emoji:

Kaisanhymiö

 

Sarjakuva- tai piiroshahmo, joka kuvastaa parhaiten minua:

Jessica Rabbit

 

TOP 3 mieluisimmat työtehtävät:

  • palkanlaskenta
  • selvittelytyö
  • yhteistyö asiakkaiden kanssa

 

Kollegoiden suusta:

”Kaisa on asiantunteva, ahkera ja aina valmis auttamaan”

”Kaisa ja Kaisan huumori”

”Ihana aurinkoinen Kaisa on aina valmiina keskustelemaan TES-tulkinnoista ja omaa valtavasti tietoa. Huikea kollega!”

”Mestari työehtosopimusten tulkitsija ja huumorilady”

”Auttavainen”

 

Takaisin blogiin