Priima Yrityslaskennan blogi

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

30.12.2016 7:56

OmaVero korvaa Verotilipalvelun 2017

Verohallinnon sähköisissä palveluissa tapahtuu muutoksia vuodenvaihteessa 2016-2017. Aiemmin ilmestyneessä blogikirjoituksessa kerroimme Verotilistä, jolle kootaan veronmaksajan oma-aloitteisia veroja ja maksuja. Oma-aloitteisia veroja ovat arvonlisävero ja työnantajasuoritukset eli maksettujen palkkojen verohallintoon tilitettävät ennakonpidätykset sekä sairausvakuutusmaksut.

 

Verohallinnon uusi verkkopalvelu OmaVero korvaa verotilin vuoden 2017 alusta.

OmaVero-palvelussa on mahdollista antaa ilmoitukset oma-aloitteisista veroista ja maksaa verot verkkomaksulla. Yrittäjä voi itse ilmoittaa tiedot OmaVeropalveluun tai valtuuttaa tilitoimiston ilmoittamaan tiedot.

Mikä muuttuu/ uudistuu ja mikä pysyy samana?

 • OmaVero palvelu käytössä 3.1.2017 alkaen.
 • Palvelussa on nähtävillä avoin saldo kuten nykyisessä verotilipalvelussa
 • Oma-aloitteisten verojen ilmoitus-ja maksupäivät pysyvät samoina eli kuukauden 12. päivään mennessä ilmoitetaan arvonlisävero ja työnantajasuoritukset.
 • Oma-aloitteiset verot ilmoitetaan sähköisesti. Ilmoitus voidaan antaa paperilomakkeella vain erityisestä syystä.
 • OmaVero palvelusta löytyvät oma-aloitteisten verojen ilmoitustiedot ja verokauden tapahtumat alkaen vuodesta 2012. Tiedot siirtyvät verotilipalvelusta.
 • Verotilipalvelussa asetettu palautusajankohta ja -raja sekä tiliotteen toimitustapa siirtyvät OmaVeroon.
 • Kausiveroilmoitusten arkisto ja vanhat verotiliotteet eivät siirry verotilipalvelusta OmaVeroon.
 • Jatkossa osa verohallinnon lähettämistä kirjeistä julkaistaan OmaVerossa. Esimerkiksi oma-aloitteisiin veroihin, asiakasrekisteröintiin ja maksamiseen liittyen. Kirjeitä voidaan julkaista myös vuodelta 2016, jotka mahdollisesti yrittäjä on jo huomioinut 2016 vuoden aikana.
 • OmaVerossa on mahdollisuus vastata selvityspyyntöihin sähköisesti

OmaVeropalvelussa on nähtävillä kuukausittain yhteenveto, joka korvaa verotiliotteen

 • Yhteenvedolla näkyvät tiedot verokauden tapahtumista kuukauden ensimmäisestä päivästä kuukauden viimeiseen päivään.
 • sisältää tiedon puuttuvista ilmoituksista
 • mahdollinen maksukehotus
 • seuraamukset verojen maksamatta jättämisestä; ilmoituksen esimerkiksi verovelkojen merkitsemisestä verovelkarekisteriin, niiden julkaistavaksi lähettämisestä tai ulosottoon perittäväksi lähettämisestä
 • päätös myöhästymismaksusta

 

Maksamisen viitenumero muuttuu

Oma-aloitteisten verojen maksamisessa käytettävä yrityskohtainen viitenumero muuttuu. Uusi viitenumero löytyy OmaVerosta sen avauduttua. Vanha viitenumero säilyy kuitenkin voimassa toistaiseksi, mutta on suositeltavaa ottaa uusi viitenumero heti käyttöön.

 

Kirjautuminen OmaVeropalveluun

OmaVeroon kirjaudutaan samalla tavalla kuin nykyiseen verotilipalveluun. Yritykset tarvitsevat katso-tunnisteen. Toiminimiyrittäjillä riittää henkilökohtainen verkkopankkitunniste. Yrityksen antamiin katso-valtuutuksiin ei myöskään tarvitse tehdä muutoksia. Esimerkiksi tilitoimistolle annetut katso-valtuudet ovat voimassa myös OmaVeropalvelussa.

OmaVeropalvelun käyttö laajenee tulevaisuudessa.  Lahjaverotiedot on jo ollut mahdollista ilmoittaa palvelun kautta. Vuoden vaihteessa palvelu laajenee oma-aloitteisten verojen kokonaisuudella. Tulevaisuudessa OmaVeropalvelun kautta voidaan ilmoittaa mm. Yhteisöjen ja henkilöasiakkaiden tuloveroilmoitukset, kiinteistövero, varainsiirtovero.

Jos jokin asia jäi vielä mietityttämään, ota rohkeasti yhteyttä. Priima Yrityslaskennan asiantuntijat ovat apunasi.

Aiheesta lisää myös tammikuussa pidettävässä webinaarissa, ilmoittaudu nyt.

Takaisin blogiin