• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Lehdistötiedote: Vahvistuneet yrityskauppapalvelut tarjoavat tukea yritysten ostoon ja myyntiin
19.5.2020 8:15

LEHDISTÖTIEDOTE

Vahvistuneet yrityskauppapalvelut tarjoavat tukea yritysten ostoon ja myyntiin

Tilitoimisto Priima Yrityslaskenta Oy ja yrityskauppapalveluita tarjoava Prover Oy julkistivat yhteistyösopimuksensa 19.5.2020 Seinäjoella. Jatkossa Priima Yrityslaskenta tarjoaa entistä parempaa tukea yritystään myyville sekä
yrityksiä ostaville tahoille Proverin asiantuntemuksella.

Yrityskaupat ovat ajankohtaisia ja omistajavaihdoksille on tarve myös koronan aiheuttaman poikkeustilan aikana.

- Tarve omistajavaihdoksille oli ja on olemassa ennen ja jälkeen koronan. Yrityksiä myydään ja niitä halutaan ostaa. Suomalaisia kannustetaan yrittäjiksi, mutta aina polkua ei tarvitse aloittaa alusta. Yritysostot ovat tie yrittäjyyteen siinä missä yrityksen perustaminenkin. Yritysostoilla voidaan myös hakea jo olemassa olevan liiketoiminnan kasvattamista, laajentamista tai uudistamista, kuvaa Proverin yrityskaupan asiantuntija Juha Tall.

 

Yrityskauppa on paljon muutakin kuin arvonmääritys ja kauppasopimus

Jokainen yrityskauppatilanne on ainutlaatuinen ja vaatii tapauskohtaista perehtymistä. Yhteistä tilanteille on kuitenkin se, että kaupan onnistumisen ratkaisee kauppaa edeltävä ja sen jälkeinen liiketoiminnan kehittäminen. Jokaisen yritystään myyvän tahon olisi tärkeä muistaa tehdä valmistelevia toimenpiteitä onnistuneiden yrityskauppojen takaamiseksi myös tässä ajassa. Kaupaksi menevät tulevaisuuteen uskovat ja sen eteen töitä tekevät yritykset.

- Ostajan näkökulmasta paras tuotto investoinnille saadaan, kun ostokohde valitaan ostajayrityksen strategiaan sopivaksi. Yrityskaupassa tulee panostaa yritysoston johtamiseen, ostokohteen haltuunottoon ja liiketoiminnan kehittämiseen, kuvaa Proverin bisnespsykologi ja johdon valmentaja Piia Tulisalo ja jatkaa:

- Myyjä puolestaan saa suurimman hyödyn yrityskaupoista, kun liiketoiminta on kehitetty kiinnostavaksi ja sille löytyy paras ostaja. Yrityksen myyminen on sitä helpompaa, mitä tuoreempia sen viimeisimmät kehittämistoimet ovat. Yrityksen on panostettava tavoitteelliseen arvon kasvattamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen loppuun asti. Bisnesnäkökulman lisäksi on hyvä muistaa, että oman yrityksen myynti koskettaa usein tunteita ja luopumisen prosessi on käytävä läpi.

 

Yritysten tulee rohkaistua omaa osaamista täydentäviin kumppanuuksiin

Mikäli tietotaitoa ja kokemusta ei löydy omasta yrityksestä, kannattaa sitä etsiä ulkopuolelta. Tämä ajatus on myös Priiman ja Proverin yhteistyön takana.

- Haluamme laajentaa omaa palvelutarjontaamme, mutta kaikkea osaamista ei ole aina järkevä hakea talon sisältä, vaan kumppanuuksien kautta. Proverin asiantuntijat mahdollistavat sen, että palvelumme on kokeneiden ammattilaisten toteuttamaan heti alusta lähtien. Suosittelemme yritysten välisiä kumppanuuksia ehdottomasti muillekin alueen toimijoille, kertoo Priima Yrityslaskennan liiketoimintajohtaja Anna Koivula.

Prover puolestaan haki tilitoimistokumppania, joka toimii jo valmiiksi asiakasrajapinnassa ja yritysmaailman
ytimessä.

- Suoraviivaistaen voisi todeta, että tilitoimistona Priima tietää kaiken yrityksistä, ja heillä on valtakunnallisesti ymmärrystä liiketoimintojen tarpeista.  Asiakkaat luottavat omaan kirjanpitäjäänsä ja palkanlaskijaansa. Omalta tilitoimistolta lähdetään kysymään herkästi apua yrityksen eri vaiheisiin. Yrityskauppatilanteissa me voimme astua avuksi, päättää Tulisalo.

 

Lisätietoja:

Anna Koivula | liiketoimintajohtaja | +358 40 769 1250 | Priima Yrityslaskenta Oy

Piia Tulisalo | bisnespsykologi ja johdon valmentaja | +358 40 500 5634 | Prover Oy

 

Priima Yrityslaskenta on suomalainen perheyritys ja tilitoimisto. Olemme osa vuonna 1991 perustettua Rauhala
Yhtiöt -konsernia. Toimipisteemme sijaitsevat Seinäjoella ja Alavudella, mutta palvelemme asiakkaitamme
valtakunnallisesti, ympäri Suomen. Tarjoamme kattavat tilitoimistopalvelut luotettavasti ihmiseltä ihmiselle. 
Palkanlaskenta-, kirjanpito- ja yritysten kehittämispalvelumme toteutetaan aina asiakkaan näköisenä palveluna. 
Lisäksi meidät tunnetaan siitä, että teemme tietoisia panostuksia henkilöstömme hyvinvointiin ja uskomme, että jokaisella on oikeus hyvään johtamiseen.

 

Takaisin uutisiin