• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Lehdistötiedote: Seinäjokelainen toimitusjohtaja Marko Orpana palkittiin Vuoden Johtaja 2020 -kunniamaininnalla
5.11.2020 8:24

LEHDISTÖTIEDOTE

Seinäjokelainen toimitusjohtaja Marko Orpana palkittiin Vuoden Johtaja 2020 -kunniamaininnalla

Rauhala Yhtiöt -konsernin (Rauhala Yhtiöt Oy, Priima Yrityslaskenta Oy, OWS Finland Oy) toimitusjohtaja Marko Orpana palkittiin 3.11.2020 Kauppakamareiden järjestämässä Johtamisen Ajankohtaispäivässä Vuoden Johtaja 2020 -kunniamaininnalla ja sijoittui näin kolmesta finalistista toiseksi.

- Markon ilmiantoivat hänen omat työntekijänsä, jolloin kokemus hyvästä johtamisesta on todella aito. Kaiken kaikkiaan 2. sija valtakunnallisessa hyvän mielen ilmiantokampanjassa on erinomainen ja loistava meriitti, kertoo Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen, joka kävi luovuttamassa kunniamaininnan Orpanalle.

Vuosi 2020 on asettanut poikkeusajan puitteissa haasteita johtamiselle. Niin Rauhalan konsernissa kuin monissa muissakin yrityksissä on pääsääntöisesti tehty etätöitä maaliskuusta lähtien. Etätyökulttuuri- ja etätyöskentelyn johtaminen ovat olleet Rauhalassa kuitenkin arkea jo yli kymmenvuoden ajan. Tunnustus on silti osoitus siitä, että poikkeusajan keskellä henkilöstön hyvinvointia ja hyvää johtamiskulttuuria tulee ylläpitää. Orpanan mukaan toimitusjohtajan ammatti on asiakaspalveluammatti, jossa asiakkaita ovat kaikki hänen työntekijänsä.

- Konsernimme strategiassa ensimmäiseksi mainitaan ihmiset. Kun ihmiset voivat työssään hyvin, heijastuu se positiivisesti asiakkaille asti ja tätä kautta näkyy väistämättä myös tuloksissa. Näin kaikki voittavat. Luja perusta lähtee siis ihmisistä sekä heidän ja yrityskulttuurin hyvinvoinnista, linjaa Orpana.

Työntekijät kuvaavat Orpanan johtamistapaa valmentavaksi, kuuntelevaksi, avoimeksi ja rehelliseksi, joka näkyy luottamuksena, vastuunjakona ja läsnäolona arjessa.

Orpana on toiminut Rauhala Yhtiöt -konsernin toimitusjohtajana vuodesta 2018. Tätä ennen hän toimi kyseisen konsernin varatoimitusjohtajana sekä aiemmin myynnin, markkinoinnin ja yleisjohdon tehtävissä muun muassa media-, informaatiologistiikka ja telekommunikaatioaloilla. Hänet tunnetaan aktiivisena toimijana niin yritys-, hallitustyöskentely- kuin ry-toiminnassakin.

 

vuoden johtaja

 

Lisätietoja:

Marko Orpana                                          Pertti Kinnunen
toimitusjohtaja                                         toimitusjohtaja
+358503707722                                       +358405340875
marko.orpana@rauhala.fi                       pertti.kinnunen@kauppakamari.fi
Rauhala Yhtiöt Oy                                    Etelä-Pohjanmaan Kauppakamari

Takaisin uutisiin