Priima Yrityslaskennan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Fennoa tilitoimisto: Järjestelmän yhteiskäyttö tilitoimiston kanssa

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

8.6.2021 12:09

Fennoa tilitoimisto: Järjestelmän yhteiskäyttö tilitoimiston kanssa

Etsitkö tilitoimistoa/kirjanpitäjää, joka hallitsee Fennoa-järjestelmän? Tässä sinulle on sellainen, Priima Yrityslaskenta! Voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme ja kartoitetaan, kuinka voisimme auttaa sinua.

Mikäli taas Fennoa ei ole sinulle entuudestaan tuttu, pohdit sähköiseen taloushallintoon siirtymistä tai haluat lisätietoa järjestelmän yhteiskäyttömahdollisuuksista tilitoimiston kanssa, jatka lukua.

Fennoa kirjanpitaja

 

Oma järjestelmä vai tilitoimiston järjestelmä?

Yrityksen kirjanpito sekä palkka- ja henkilöstöhallinto on nykypäivänä järkevä hoitaa Exceleiden ja papereiden sijaan nykyaikaisilla järjestelmillä. Vaihtoehtoja järjestelmien käyttöön on kaksi:

1) Jos yrityksellä ei ole omia järjestelmiä, tarjoavat nykyaikaiset tilitoimistot omat järjestelmänsä asiakkaan käyttöön. Tilitoimistomme Priiman kautta asiakkaalla on mahdollisuus valita omaan liiketoimintaansa sopiva järjestelmä. Tällöin Priiman järjestelmään perustetaan asiakkaalle oma ympäristö ja asiakas saa tunnukset selainkäyttöiseen, verkossa toimivaan järjestelmään. Fennoa on yksi tarjoamamme, todella hyvä ja helppokäyttöinen vaihtoehto kirjanpito-ohjelmaksi.

2) Jos yrityksellä on omat järjestelmät, tehdään tilitoimistolle käyttäjätunnus järjestelmään. Mikäli kyseessä on pilvipalvelu, pystyy tilitoimisto hoitamaan toimet omalta työpisteeltään. Jos taas kyseessä on asiakasyrityksen toimipisteen omilla palvelimilla sijaitseva järjestelmä, voi tilitoimiston asiantuntija tulla myös tekemään taloustoimet ihan paikan päälle.

Tilitoimiston järjestelmän käyttäminen on helppo tapa yritykselle nykyaikaistaa prosessit tähän päivään. On kuitenkin tilanteita, joissa yrityksen voi olla kannattava hankkia oma järjestelmä tilitoimiston järjestelmän sijaan. Tällöin suosittelemme järjestelmäkumppaniksi emoyhtiötämme Rauhalaa

 

tilitoimisto fennoa-1

 

Tutustutaan Fennoaan

Fennoa Oy on suomalainen, henkilökuntansa omistama yritys. Järjestelmä on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi niin tilitoimistolle kuin pk-yrityksille. Se tehostaa kaikkien ajankäyttöä ja parantaa kommunikaatiota. Vuonna 2020 taloushallintoliiton tutkimuksessa Fennoa valittiin parhaaksi taloushallinnon ohjelmistoksi.

Työnjakomahdollisuudet ja sijaistaminen

Fennoassa tilitoimiston ja asiakkaan on helppo sopia työnjakomahdollisuuksista. Esimerkiksi asiakas voi halutessaan itse hoitaa reskontrat ja tilitoimisto loppukirjanpidon. Tilitoimisto voi tarvittaessa myös sijaistaa asiakasta eri toiminnoissa vaikkapa loma-aikoina.

Käyttäjäoikeuksien määrittäminen on järjestelmässä helppoa. Työntekijöillä voi olla erilaisia rooleja esimerkiksi ostolaskutuksen suhteen. Joku voi olla asiatarkastaja, toinen hyväksyjä ja jollain voi olla maksajan oikeudet. 

Parasta Fennoassa on myös se, että yritys voi itse suoraan katsoa ohjelmasta tietoja. Mikään ei ole vain kirjanpitäjän takana, jolloin haluamaansa informaatiota ei tarvitse odotella, vaan asiat näkee näppärästi itse.

Pilvipalvelun edut

Kaksi sanaa tekniikasta. Fennoa on nykyaikainen pilvipalvelu, joka tuo selkeitä etuja käyttäjälle. Järjestelmää voidaan käyttää missä ja milloin vain, päätelaiteriippumattomasti. Tietoturva ja varmuuskopiointi ovat kunnossa. Pilvipalvelu on kustannustehokas ratkaisu ja ei vaadi raskaita asennuksia koneille. Järjestelmä myös päivittyy automaattisesti ja käytössäsi on aina uusin versio.

Helppokäyttöisyys, selkeät näkymät ja raportit

Fennoa kokoaa heti etusivun näkymään yrityskohtaiset, tärkeimmät tiedot, joita monet yritykset haluavat tarkastella ihan päivittäin. Näet vaivattomasti kirjanpidon, palkkahallinnon ja laskujen tilanteen. Ohjelma muistuttaa, mitä asioita sinulla on hoidettavana. Etusivun näkymä päivittyy reaaliaikaisesti. Näet siis aina ajantasaisesti, missä vaiheessa tilitoimistosi on taloustoimien suhteen. 

Fennoaan voidaan räätälöidä yhdessä tilitoimiston kanssa yrityksellesi tärkeät raportit, jotka näkyvät heti etusivulla selkeiden graafien muodossa. Seuraa esimerkiksi kassavirtaennustetta tai myynnin kehitystä. Käyttäjä voi itse katsoa raportteja mistä ja milloin vain, jolloin raportteja ei tarvitse pyytää erikseen kirjanpidosta tai etsiä niitä sähköpostista. Ajantasainen tase ja tuloslaskelma nähtävillä ja vertailusarakkeisiin voidaan asettaa vuotta vastaava kohta ja budjetti.  

Myynti- ja ostolaskutus

Tilitoimisto voi hoitaa yrityksesi puolesta laskut. Mikäli yritys haluaa hoitaa nämä itse, löytyvät myynti- ja ostolaskujen tekeminen, seuranta, kommentointi, hyväksyntä ja niihin liittyvät muistutukset helppokäyttöisenä kokonaisuutena Fennoasta. Kaikissa tilanteissa huomion arvoista on kuitenkin se, että yritys pääse tarkastelemaan reskontrien tilannetta, jolloin esimerkiksi myyntilaskujen suoritukset pääsee katsomaan itse järjestelmästä. Tiedot eivät ole pelkästään kirjanpitäjäsi takana. Nykyaikaiset reskontrien hoitotavat nopeuttavat kassavirtaa ja parantavat toimitusvarmuutta. Fennoa sisältää myös pankkiohjelman ja et tarvitse erillisiä lisäosia. 

Matka- ja kululaskut

Matka- ja kululaskut voidaan hoitaa vaikka mobiilissa saman tien. Matkalaskut voidaan tehdä henkilökohtaisesti tai työntekijöiden puolesta. Ohjelma laskee päivärahat ja kilometrikorvaukset ja hyväksynnän jälkeen ne maksetaan järjestelmässä. Samalla periaatteella toimii myös pelkkä kululaskutus. Tositteiden toimitus tilitoimistolle ei voisi olla helpompaa!

Muita hyötyjä

Fennoasta löytyy palkanlaskennan osio, jossa palkkatapahtumien tietojen syöttö on helppoa. Tämän jälkeen tilitoimiston palkanlaskija voi jatkaa palkkojen hoitamista. Palkkatapahtumat voidaan tuoda järjestelmään myös integraation kautta automaattisesti. Palkkojen hyväksyntä, maksatus ja palkkalaskelmien toimitus/katselu järjestelmän kautta on nykyaikaista ja helppoa.

Sähköinen allekirjoittaminen Fennoalla on turvallista. Allekirjoita sopimukset, pöytäkirjat tai mikä tahansa muu PDF-muotoinen asiakaskirja vahvan tunnistautumisen ja salauksen avulla. Voit myös lähettää allekirjoituspyyntöjä esimerkiksi hallituksellesi tai tilintarkastajalle. Allekirjoitettujen asiakaskirjojen turvallinen säilytys onnistuu niin ikään Fennoan sisällä sähköisen arkistoinnin ansiosta.

 

kirjanpito fennoa

 

Tilitoimisto huolehtii Fennoan käyttövalmiiksi sinulle

Tilitoimisto huolehtii asiakkaalle Fennoa-järjestelmän käyttövalmiiksi ja perehdyttää ohjelman käyttöön. Esimerkiksi käyttöoikeuksien määrittely ja raporttien luonti voidaan hoitaa tilitoimiston toimesta, jolloin yrityksen ei tarvitse ottaa näistä paineita. Tavoitteena on, että asiakasyritys saa vain nauttia käytöstä. Mikäli yrityksenne päätyy ottamaan Fennoan omakseen, voi tilitoimisto tulla mukaan käyttöönottoprojektiin.

 

Katso demovideo, kuinka Fennoa toimii.

Nykyaikainen taloushallinto Fennoa

Katso tallenne

 

Olisiko aiemmista blogeistamme apua?

 

 

 

Takaisin blogiin