Priima Yrityslaskennan blogi
  • Etusivu
  • Blogi
  • Harjoittelijana Priima Yrityslaskennan palkanlaskennassa

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

21.6.2022 11:36

Harjoittelijana Priima Yrityslaskennan palkanlaskennassa

Olen Kettula Essi, 23-vuotias Alavudelta lähtöisin oleva taloushallinnon tradenomiopiskelija. Opiskelen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta ja opiskeluni ovatkin muutamaa kurssia ja opinnäytetyötä vaille valmista. Opiskelujeni myötä olen tullut viettämään paljon aikaa Seinäjoella, mutta Alavus on edelleen kotipaikkani. Onnekseni Priimalla onkin toimipiste sekä Seinäjoella että Alavudella ja saan siten harjoitteluni aikana työskennellä molemmilla paikkakunnilla. Harjoitteluni olen aloittanut Priimassa helmikuussa ja se kestää kesäkuun loppuun saakka.

 

Miten päädyit harjoittelijaksi Priimalle?

Tein osan opiskeluuni liittyvästä harjoittelusta jo kesällä 2021. Kyseisessä harjoittelupaikassani pääsin hieman näkemään palkanlaskentaprosessia, mutta koska se ei ollut silloinen päätehtäväni, jäi kokemus palkoista vielä vähäiseksi. Mielenkiinto palkanlaskentaa kohtaan oli kuitenkin herännyt ja aloittaessani syksyllä uudessa työpaikassa kerroin esimiehelleni aikovani suorittaa keväällä 2022 loppuharjoitteluni palkkojen parissa. Työpaikkani sattui olemaan Priiman asiakas ja esimieheni ehdottikin ottamaan Priimaan yhteyttä. Tein vapaamuotoisen hakemuksen ja pian sen jälkeen sain Priimasta yhteydenoton. Juttelimme puhelimessa alkutietoja ja sovimme seuraavalle viikolle haastattelun Seinäjoen toimistolle. Näin pääsin palkanlaskentatiimiin harjoitteluun.

 

Harjoittelun arkea

Suoritan harjoitteluani pääsääntöisesti Priiman Alavuden toimistolla. Työympäristö kaikkine sisältöineen on mukava ja työkavereiden kanssa tulee oltua yhteydessä niin tauoilla teekupposen äärellä kuin myös näin etätyön aikana linjojen välityksellä. Työpaikan tukiverkoston koen hyväksi ja työkavereilta saa kysyä neuvoa aina tarpeen vaatiessa. Kaiken kaikkiaan koen, että minut on otettu harjoittelupaikassa hyvin vastaan.

Olen saanut Priimassa harjoitteluni aikana tehdä monenlaisia palkanlaskentaan liittyviä tehtäviä. Harjoittelun alussa perehdytykseni aloitettiin siten, että pääsin heti vierestä seuraamaan minua perehdyttävän palkanlaskijan työntekoa ja nopeasti sain aloittaa itsekin palkkojen tekemistä kokeneen palkanlaskijan seuratessa vierestä. Pikkuhiljaa siitä siirryin itsenäiseen työskentelyyn ja tällä hetkellä käsittelen useammalla eri toimialalla työskenteleviä asiakkaita, joilla työntekijöiden määrä vaihtelee aina yhdestä palkansaajasta miltei 50 palkansaajaan. Asiakasyhteistyö on myös lisääntynyt koko harjoittelun ajan, minkä koen hyvin mielekkääksi osaksi työtäni, sillä tutustun mielelläni asiakkaisiin ja heidän toimialoihinsa.

Harjoittelussa olen oppinut hallitsemaan palkanlaskennan prosessia kokonaisuutena aina aineiston vastaanottamisesta, palkkojen laskemiseen, maksuun laittamiseen ja tulorekisteri-ilmoitukseen saakka. Koulussa opitun teorian ja yksinkertaisen palkanlaskentaopin lisäksi tämä on ollut todella arvokasta oppia. Harjoittelun myötä olen huomannut palkanlaskijan työn sopivan minulle monestakin syystä ja yksi syy onkin, että pääsen erilaisten palkanlaskentaohjelmien lisäksi hyödyntämään ja vielä edelleen kehittämään omia Excel-taitojani.

 

Tulevaisuudessa

Harjoitteluni jälkeen jään Priimaan vielä kesätöihin heinä-elokuuksi. Koulunpenkille palaan syksyn tullen, mutta aion syventää omaa palkanlaskennan osaamista vielä valmistumisen jälkeenkin. Koska pidän opiskelusta ja uusien taitojen kehittämisestä, on palkanlaskenta minulle hyvä valinta, sillä tämä on jatkuvassa kehityksessä oleva ala. Ihan lähitulevaisuuden suunnitelmissa minulla jo häämöttää opinnäytetyön kirjoittamisen aloittaminen ja aiheen olen löytänyt palkanlaskentaan liittyen Priimassa ollessani.

 

Takaisin blogiin