Elpac osti aiemmin taloushallinnon palvelut tilitoimistoverkostosta, josta yksi ihminen kävi yrityksen toimistolla yhden päivän viikossa tekemässä kirjanpidon ja palkanlaskennan tehtäviä.

  - Yrityksemme kasvaessa myös taloushallinnon työmäärä kasvoi. Tapahtumia rupesi olemaan liikaa yhdelle henkilölle. Asiaa ei helpottanut se, että käyttämämme taloushallinnon järjestelmä oli kumppanillemme vieras. Näistä syistä johtuen käytin paljon myös omaa aikaani esimerkiksi tuloslaskelmien selvittämiseen, kuvaa alkutilannetta Elpacin ja Masterkilven toimitusjohtaja Iiro Vanninen.

  Uutta ulkoistuskumppania ja toimintatapaa ryhdyttiin etsimään. Tilitoimiston valinta oli helppoa.

  - Olimme jo pitkään olleet Priima Yrityslaskennan emoyrityksen, Rauhala Yhtiöiden, asiakkaita. Rauhalassa palvelu on aina pelannut hyvin. Siksi tuntui luonnolliselta kääntyä Priiman suuntaan taloushallinnon ulkoistusajatuksissa, kertoo Vanninen ja jatkaa:

  - Alkuun kartoitimme Priiman kanssa palvelutarpeemme. Pian huomasin, että talous- ja palkkahallinnon ulkoistaminen on kustannustehokas ratkaisu. Samalla pystyin vapauttamaan omaa aikaani kirjanpidollisista tehtävistä. 

   

  Käyttöönotot ja ohjelmallinen osaaminen ovat Priimassa korkealla tasolla

  Entisen taloushallinnon palvelun päättyessä Priiman piti erittäin nopeasti ottaa haltuun Elpacin konsernin kirjanpito ja palkat. Palkkojen siirto oli kiireellisin, sillä seuraavaan palkanmaksuun oli vain alle kaksi viikkoa aikaa. Tässä kuitenkin onnistuttiin Vannisen mukaan erinomaisesti ja myös kirjanpidon siirto sujui tiukasta aikataulusta huolimatta esimerkillisesti:

  - Priimassa eri järjestelmien osaaminen on korkealla tasolla. He tunsivat käyttämämme järjestelmän. Hyvin nopeasti uusi kirjanpitäjämme pääsi jatkamaan kirjanpitoa siitä, mihin oltiin jääty.

  Vanninen kertoo, että muutoksia ohjelmiin on tullut tämän jälkeenkin:

  - Itseasiassa olemme juuri päivittäneet taloudenohjauksen järjestelmämme uuteen, Visma.netiin. Priimasta löytyi osaaminen myös tähän ohjelmaan. Kirjanpitäjämme on ollut mukana järjestelmähankkeessa ja käyttöönotossa. Olemme yhdessä kehittäneet ja suunnitelleen uuden tilikarttamme. Emme kopioi kaikkia vanhan järjestelmän toimintatapoja ja malleja, vaan haluamme ottaa käyttöön uuden järjestelmän hyödyt. Tässä kirjanpitäjämme on ollut mukana hienosti. Priimassa ohjelmallinen osaaminen on erittäin korkealla tasolla ja yhteistyö sujuu, vaikka eri paikkakunnilla sijaitsemmekin.

   

  Controller-palveluista tukea talouslukujen tarkasteluun

  Perinteisten kirjanpito- ja palkkapalveluiden lisäksi Priima tarjoaa asiakkailleen monipuoliset yritysten kehittämispalvelut. Näistä yksi on ulkoistettu controller. Elpacin konsernissa controller-palvelun avulla perehdyttiin talouden hallintaa ja ennustamiseen. 

  - Controller-palvelun kautta olemme käyneet läpi tilikauden tuloslaskelmaa. Olen saanut tietoa niistä talouden asioista, joista halusinkin kuulla. Palvelua on ollut mahdollisuus hyödyntää tarpeidemme mukaan, joskus tiheämmällä ja joskus harvemmalla aikavälillä. Taloushallinnon asiantuntijaosaaminen on Priimassa monipuolista, kuvaa Vanninen.

   

  Priiman erottaa muita palveluntarjoajista palvelun kasvollisuus

  - Priimassa asiakaspalvelu on hyvällä tasolla. Tutut henkilöt hoitavat asioitamme. Myös varahenkilöjärjestelyt toimivat luotettavasti ja tuuraajat tuntevat liiketoimintamme ja yrityksemme. Erityisesti pidän siitä, että saan nopeasti kiinni haluamani ihmiset. Myös Priima pitää yhteyttä meille päin. Joustavuus ja nopea reagointi – niillä sanoilla voisin Priimaa kuvata ja olen todella tyytyväinen palveluun, iloitsee Vanninen.

  - Parasta yhteistyössä Priiman kanssa on se, että oma aikani on vapautunut. Raportit valmistuvat ajallaan ja ne on helppo katsoa järjestelmästä. Aikani ei kulu virheiden etsimiseen ja korjaamiseen. Isoin ero aiempaan on, ettei minun itse tarvitse osallistua, vaan voin luottaa palvelun tasoon, päättää Vanninen.

   

  "Tilitoimiston valinta oli helppoa! Priimassa talous- ja palkkahallinnon asiantuntijat hallitsevat monipuolisesti eri järjestelmät. Kirjanpito- ja palkanlaskenta hoituvat luotettavasti hyvällä asiakaspalveluhengellä. Ulkoistaminen on vapauttanut omaa aikaani ja tuonut yrityksellemme kustannussäästöjä."

  Iiro Vanninen | toimitusjohtaja | Elpac Oy, Masterkilpi Oy

  elpac

   masterkilpi