Priima Yrityslaskennan blogi

 

Tilaa blogikoosteet sähköpostiisi

 

27.5.2020 14:23

Unohda kuittirumba ja keskity oleelliseen!

Moni yrittäjä tai yrityksen edustaja allekirjoittanee tosiasian, että paperikuittien metsästys, suoristelu ja toimitus on äärimmäisen turhauttavaa puuhaa. Kuitit ovat milloin missäkin. Autossa, taskun pohjalla tai työpöydän paperikasassa. Kun kirjanpitäjä soittaa ja kyselee niiden perään, alkaa kuukausittain toistuva kuittirumba niiden paikantamiseksi. Osa löytyy, osa ei ja aineisto lähetetään pikapostilla kirjanpitäjän käsiteltäväksi. Prosessiin kuluu tolkuton määrä aikaa, jonka olisi voinut käyttää tehokkaamminkin. Yritys ei voi myöskään laskuttaa ketään tähän käytetystä ajasta. eTaskun on mobiilisovellus, jolla yrittäjä tai yrityksen työtekijä voi kuvata kuitit näppärästi kirjanpitäjän käsiteltäväksi. Kun kuitti on kuvattu ja tallennettu, alkuperäisen paperitositteen voi viskata roskiin. Kuitin kuva välittyy tietoineen kirjanpitäjien omaan käyttöliittymään, josta se on helppo käsitellä ja siirtää kirjanpitoon. Samalla myös tilitoimisto pääsee eroon kuittien tulostuksesta ja mapituksesta, sillä lisätty aineisto säilyy varmuuskopioituna eTaskun servereillä kirjanpitolain edellyttämän ajan.

Viime vuonna eTaskuun julkaistu automaattinen kuvanluku (OCR) on nopeuttanut sekä yritysten että kirjanpitäjien työtä merkittävästi. eTasku tunnistaa tositteen kuvasta tiedot automaattisesti, jolloin lisääjän vastuulle jää vain luokituksen ja lisätietojen syöttäminen. Moni asiakkaamme kertoi kuitin lisäyksen onnistuvan nyt jopa alle 10 sekunnissa heti ostotapahtuman jälkeen. Kun kuitti on kuvattu, asian voi unohtaa.

 

Kolme faktaa kuittirumbasta:

  1. Yhden paperitositteen käsittely vie Taloushallintoliiton tutkimuksen mukaan 8 minuuttia yrityksen ja kirjanpitäjän työaikaa. Kun kuitteja on esim. 50 kpl/kk, voidaan puhua jo todella merkittävästä ajasta, jonka yritys olisi voinut käyttää myös tuottavaan työhön.

  2. Hukatuista kuiteista ei ole mahdollista saada alv-vähennystä. Pitkällä aikavälillä niistä kertyy yritykselle huomattava menetetty potti.

  3. Kirjanpitäjäsi ei nauti kuittikasojen selvittelystä. Kun aineisto on sähköisessä muodossa ja päivämääräjärjestyksessä, sen käsittely helpottuu merkittävästi. Aikaa jää asiakkaan auttamiseen ja yritystoiminnan kehittämiseen.

 

Haluatko eroon kuittirumbasta?

Kokeile eTaskua maksutta kuukauden ajan yhdessä kirjanpitäjäsi kanssa – ilman sitoumuksia! Kuittien lisäksi voit toimittaa eTaskulla kirjanpitäjällesi näppärästi myös matkalaskut ja muut yritystoiminnan dokumentit. Tutustu eTaskuun tarkemmin.

Jo yli 20 000 eri kokoista yritystä on lopettanut kuittirumban ja matkalaskusamban eTaskun avulla.

Ota yhteyttä

 

Olisiko aiemmista blogeistamme myös apua?

 

Takaisin blogiin